776.000 i affiliateprovisjon i januar

Skrevet av: Admin
03/02/2014

Januar 2014 ble en god omsetningsmåned for BJRL Media og nettstedene som inngår i selskapets portefølje. – Omsetningen vår på provisjon fra affiliate nådde 776.000 kroner. Dermed endte januar 2014 vesentlig bedre enn januar 2013, fastslår daglig leder Bjørn Jarle Røberg-Larsen i BJRL Media.

Mest på lån og kredittkort
I januar som i tidligere måneder er det produkter knyttet til lån og kredittkort som gir de høyeste affiliateinntektene for BJRL Media. – Vi har flere nisjenettsteder for lån og kredittkort som gjør at vi oppnår gode resultater på disse områdene. Vi legger også mye arbeid ned i markedsføring av slike produkter sammen med samarbeidspartnerne våre, og alt i alt gir dette gode resultater, sier Røberg-Larsen.

BJRL Media bruker de etablerte affiliatenettverkene samt noen enkeltkunder som partnere på affiliatemarkedsføringen. – Det er fortsatt mange selskaper som kan hente mye på å se nærmere på affiliatemarkedsføring, mener Røberg-Larsen.

Skuffet over kosthold og livsstil
Omsetningen i segmentet «Kosthold og livsstil» var i januar 2014 på sparsommelige 16.513 kroner. – Dette er vi skuffet over, og her er resultatene dårligere enn vi hadde forventet, forteller Røberg-Larsen. – Januar er normalt høysesong for «gode nyttårsforsetter», der mange skal kutte ut røyken, slanke seg, trene mer osv. Tidligere år har vi levert gode resultater til samarbeidspartnerne våre på dette segmentet i januar, men i år har vi ikke klart å levere her, fastslår Røberg-Larsen.

Røberg-Larsen sier at nedgang fra fjoråret var ventet på dette segmentet. – Vi har hatt en fokusdreining i løpet av 2013 som har gitt bedre provisjonsinntekter på affiliate innenfor f.eks. lån og kredittkort. Da regnet vi også med nedgang på f.eks. reise og på kosthold og livsstil. Men nedgangen er større enn vi hadde regnet med, sier han.

Han vil ikke oppgi nøyaktige tall for januar 2013 i dette segmentet, men sier de var vesentlig høyere enn i år. – Vi hadde sekssifrede provisjonsinntekter på affiliate fra dette segmentet i januar i fjor, sier Røberg-Larsen.

Månedsrekord på Google Adsense
Januar 2014 ble også en rekordmåned for selskapet når det gjelder provisjonsinntekter fra Google Adsense. Det tekstbaserte reklameprogrammet endte på 62.123 kroner i provisjon for januar 2014.

– Vi har hatt helt brukbare inntekter herfra tidligere også, men aldri så mye som i januar 2014. Når vi går gjennom statistikken for de siste årene, ser vi at mange dager i januar i år har vært ekstremt gode, røper Røberg-Larsen.

Provisjonsinntektene BJRL Media får fra Google Adsense kommer utelukkende fra de tekstbaserte Google-annonsene som ligger på BJRL Medias ulike nettsteder.

Her er omsetningen i hovedsegmentene for BJRL Media i januar 2014:

Lån 510.777 kr (65,8 % av samlet affiliateprovisjon denne måneden)
Kredittkort 90.997 (11,7 %)
Bøker og magasiner 83.980 (10,8 %)
Google Adsense 62.123 (8,0 %)
Kosthold og livsstil 16.513 (2,1 %)
Øvrig 11.962 (1,5 %)

Tags: , , ,

Category: Nyheter | RSS 2.0 | Legg igjen en kommentar | trackback

Ingen kommentarer ennå

Si din mening